Bayern München boekt monsterscore, De Ligt trefzeker bij basisdebuut

Bayern München boekt monsterscore, De Ligt trefzeker bij basisdebuut

21-08-2022 19:20
69

Bayern München heeft zondagavond met liefst 0-7 van VfL Bochum gewonnen. Matthijs de Ligt stond voor het eerst bij zijn nieuwe werkgever aan de aftrap van een officieel duel en kende een eenvoudig basisdebuut.

Lucas Hernández schoof door naar linksback, waardoor er in het hart van de defensie een plek vrij kwam voor De Ligt. Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch begonnen op de bank. Na vier minuten kon Bayern al voor het eerst juichen. Na een flitsende combinatie schoot Leroy Sané met zijn rechter knap raak. 

De tweede treffer kwam op naam van De Ligt. De Oranje-international promoveerde een hoekschop van Joshua Kimmich, die over de vijandelijke goalie heen vloog, tot treffer. Nog voor rust maakten Kingsley Coman en Sadio Mané er 0-4 van. 

Na een uur viel de vijfde treffer voor Der Rekordmeister. Mané mocht aanleggen van elf meter en faalde niet. Een eigen goal van Cristian Gamboah leidde de 0-6 in en even later was het slotakkoord voor Serge Gnabry. Bayern heeft na drie wedstrijden nog altijd de volle buit, met veertien goals voor en slechts één tegen.