'Ik kon naar een andere club, maar dat was geen optie: ik wilde alleen Feyenoord'

'Ik kon naar een andere club, maar dat was geen optie: ik wilde alleen Feyenoord'

22-08-2022 13:39 Laatste update: 13:42
120

Dávid Hancko heeft lang moeten wachten op zijn transfer naar Feyenoord. Het eerste contact dateert van negen weken geleden, vertelt de Slowaakse aanwinst in zijn eerste interview op de clubkanalen.

"Het waren lange dagen en weken om mij hier te krijgen", vertelt Hancko, die voor - naar verluidt - ruim zeven miljoen euro is overgekomen van Sparta Praag. "Nu ben ik er eindelijk en daar ben ik erg blij mee. De onderhandelingen begonnen al voor de voorbereiding. Het heeft ongeveer negen weken geduurd."

Hancko mocht aanvankelijk niet weg. "Het was niet makkelijk, maar ik voel dat deze stap goed is voor mijn carrière. Ik kon ook naar een andere club, maar dat was geen optie. Ik wilde heel graag bij Feyenoord tekenen. Nu hebben we de kans om aan iedereen te laten zien dat het de juiste beslissing is."

Hancko is de opvolger van Marcos Senesi. Een andere vertrekker, landgenoot en goede vriend Róbert Bozeník, praatte de Feyenoord-aanwinst bij over de Rotterdamse club. "Hij kan alleen maar positieve dingen zeggen over de club en Rotterdam."