Nagelsmann blij voor scorende debutant De Ligt: 'Zeer goede ontwikkeling'

Nagelsmann blij voor scorende debutant De Ligt: 'Zeer goede ontwikkeling'

22-08-2022 15:32
29

Matthijs de Ligt houdt een bijzonder goed gevoel over aan zijn basisdebuut voor Bayern München. De Nederlandse verdediger was trefzeker en Der Rekordmeister was met liefst 0-7 te sterk voor VfL Bochum.

"Eerste basisplek, eerste doelpunt en een eerste clean sheet. Dat laatste is vooral heel belangrijk. Het is geweldig om als verdediger te scoren, maar je wil ook graag de nul houden", laat De Ligt weten in Duitse media. De 23-jarige international kopte bij de tweede paal een hoekschop van Joshua Kimmich binnen, waardoor hij zijn steentje bijdroeg aan de zevenklapper. "We oefenden veel druk uit en waren genadeloos. Dat is de manier om zeven doelpunten te maken."

Trainer Julian Nagelsmann is tevreden over het optreden van de ex-Ajacied. "Matthijs kreeg vrij vroeg in de week te horen dat hij zou starten, maar toen blesseerde hij zijn hand. Hij speelde goed, net als de hele defensie. Ze hebben de nul gehouden. Matthijs maakt een zeer goede ontwikkeling door."

Vooral Leroy Sané, die de score opende, kan op complimenten rekenen. De Duitse international klimt uit het dal, concludeert Nagelsmann. "Leroy heeft zoveel kwaliteiten. Hij is snel, hij kan dribbelen, zijn timing is goed en hij heeft een geweldig schot. Hij heeft de laatste tijd kritiek gekregen, maar als Leroy honderd procent betrokken is, is hij één van de beste spelers in Europa."

Bayern verkeert al vroeg in het seizoen in topvorm, maar volgens Nagelsmann is er altijd ruimte voor verbetering. "Vooral wat betreft onze gegenpressing en in balbezit."