AZ telt miljoenenbedrag neer en verwelkomt Amerikaan Mihailovic in 2023

AZ telt miljoenenbedrag neer en verwelkomt Amerikaan Mihailovic in 2023

24-08-2022 16:06 Laatste update: 16:09
213

AZ heeft Djordje Mihailovic binnen. De zesvoudig international Verenigde Staten komt met ingang van 2023 over van Major League Soccer-club CF Montréal.

Mihailovic tekent tot medio 2027 in Alkmaar. "Het is een heel goed gevoel om hier te zijn", verklaart de aanvallende middenvelder op de website van zijn nieuwe club. "Ik denk dat de voetbalfilosofie goed bij me past en AZ is een club waar ik mezelf kan ontwikkelen als speler."

"Ik weet dat mijn definitieve overstap pas later volgt, maar ik kijk er enorm naar uit om hier te spelen. Ik vind het geen probleem om het seizoen af te maken bij Montréal, want die club heeft me veel gebracht. Ik wil graag nog iets teruggeven, omdat we een goede kans hebben om iets speciaals neer te zetten."

Het is niet duidelijk wat AZ precies voor de 23-jarige Amerikaan heeft betaald, al wordt er gespeculeerd over een bedrag rond de zes miljoen euro. De Alkmaarders waren in een eerder stadium geïnteresseerd in Ezequiel Bullaude, die voor Feyenoord heeft gekozen.

Mihailovic geldt als één van de duurste aankopen in de AZ-historie. Mounir El Hamdaoui heeft nog altijd het record in het bezit. Hij kwam in 2007 voor zeven miljoen euro over van Willem II. Op de tweede plaats staat Graziano Pellé, die zes miljoen kostte.