'Utrecht geeft gas: Toornstra speelt mogelijk zondag al mee tegen Ajax'

'Utrecht geeft gas: Toornstra speelt mogelijk zondag al mee tegen Ajax'

23-08-2022 08:55
105

FC Utrecht geeft gas voor Jens Toornstra. De Domstedelingen hebben zich officieel bij Feyenoord gemeld voor de 33-jarige middenvelder, meldt 1908.nl dinsdagochtend.

Door de komst van Sebastian Szymanski en spoedig ook Ezequiel Bullaude is Toornstra verder in de pikorde gedaald in De Kuip. Hoewel trainer Arne Slot hem het liefst behoudt, begrijpt hij het als de viervoudig Oranje-international met het oog op speeltijd wil vertrekken.

Wedden

Meer odds

Utrecht probeert hem nu zo snel mogelijk over te nemen. Mogelijk is Toornstra zondag al van de partij in de thuiswedstrijd tegen Ajax, meldt het Algemeen Dagblad. De routinier, die tussen 2012 en 2015 al in De Galgenwaard speelde, heeft al enkele weken contract met de club. Wel verdient hij bij Feyenoord een salaris dat Utrecht niet kan ophoesten. Daarom worden nog opties bekeken om een overstap wél mogelijk te maken.

Volgens het AD is ook Sean Klaiber nog altijd in beeld. FC Utrecht wil de rechtsback terughalen, nu hij bij Ajax overbodig is. Ook voor hem moet echter een financiële constructie worden bedacht. Klaiber, die ook buitenlandse belangstelling geniet, ligt nog tot medio 2023 vast in Amsterdam.

Na Mees Hoedemakers is er inmiddels ook een streep gezet door de komst van Nordin Amrabat. Utrecht wil de 35-jarige aanvaller alleen transfervrij overnemen van AEK Athene, maar daar werken de Grieken niet aan mee.