'Dammers laat Groningen na twee jaar achter zich voor avontuur in KKD'

'Dammers laat Groningen na twee jaar achter zich voor avontuur in KKD'

23-08-2022 16:53 Laatste update: 17:10
21

Wessel Dammers staat op het punt om FC Groningen definitief in te ruilen voor Willem II, meldt BN DeStem. De verdediger speelde de tweede helft van vorig seizoen al in Tilburg, maar vertrekt nu dus definitief richting de Keuken Kampioen Divisie.

Dammers veroverde zowel onder oud-trainer Danny Buijs als onder huidig coach Frank Wormuth geen basisplaats in Groningen. Mede daardoor vertrok hij halverwege vorig seizoen al op huurbasis naar Willem II.

Door de degradatie van de Tilburgers kon de optie tot koop in de huurovereenkomst niet worden gelicht. Bij handhaving was deze koopoptie verplicht geworden. Dammers is nu dus alsnog onderweg naar Willem II. De 27-jarige verdediger heeft nog een contract bij Groningen tot medio 2023.

Dammers begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Feyenoord. Gek genoeg begon hij daar als spits en zakte hij later meerdere linies terug om centrale verdediger te worden. Voordat Dammers in 2020 naar FC Groningen vertrok, speelde hij voor SC Cambuur en Fortuna Sittard.

De verdediger uit Ouderkerk aan den IJssel speelde uiteindelijk 48 duels voor FC Groningen, waarin hij een keer scoorde. In totaal speelde Dammers 106 duels mee in de Eredivisie.