Cambuur en Hoedemakers bakkeleien over transfer: 'Stelt hem echt heel erg teleur'

Cambuur en Hoedemakers bakkeleien over transfer: 'Stelt hem echt heel erg teleur'

23-08-2022 21:25 Laatste update: 21:41
105

Mees Hoedemakers heeft de hoop op een transfer naar FC Utrecht nog niet opgegeven, meldt zijn zaakwaarnemer aan Voetbal International. De 24-jarige middenvelder van SC Cambuur kreeg van technisch manager Foeke Booy te horen dat hij onder geen beding mocht vertrekken, maar hij probeert nu alsnog een transfer te forceren.

Vorig jaar verlengde Hoedemakers zijn contract, omdat hij niet transfervrij wilde vertrekken. De middenvelder wilde graag wat terugdoen voor zijn club in de vorm van een transfersom. Toen FC Utrecht onlangs aanklopte bij Cambuur om te informeren naar Hoedemakers, kreeg de club uit de Domstad te horen dat er op geen enkele manier gepraat kon worden over een transfer van de Zaandammer. 

Deze houding van Cambuur is voor Hoedemakers een doorn in het oog, laat hij via zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen weten. "Nu wordt de goedheid van Mees om toch bij te tekenen in 2021 als het ware bestraft", vertelt de belangenbehartiger in een mail aan de clubleiding. "Het gaat hier niet om iemand die zich financieel wil verbeteren. Als het daarom zou gaan was hij nog een jaar bij Cambuur gebleven en daarna transfervrij vertrokken."

Het feit dat Cambuur niet eens wil praten met FC Utrecht over een eventuele overstap is voor Hoedemakers het meest teleurstellend. "Het gaat om een speler die bewust een tussenstap binnen Nederland wil maken", vertelt zijn zaakwaarnemer. "Maar Cambuur wil niet eens het gesprek aangaan met FC Utrecht en dat stelt Mees enorm teleur."

FC Utrecht is na de afwijzing van Cambuur wel al uitgekomen bij een nieuwe middenvelder. Jens Toornstra keert officieel terug in de Domstad en komt over van Feyenoord. Hoedemakers hoopt alsnog dat hij ook de transfer naar FC Utrecht kan maken.