Letschert over privéproblemen: 'Blijkbaar raakte ik geen snaar bij Jansen'

Letschert over privéproblemen: 'Blijkbaar raakte ik geen snaar bij Jansen'

24-08-2022 08:15 Laatste update: 10:45
112

Timo Letschert raakte uit de gratie bij AZ en liet maandag zijn contract ontbinden. De 29-verdediger kwam een jaar geleden voor het laatst in actie voor de Alkmaarders, toen hij al na 23 minuten werd gewisseld tegen FC Twente. Privéproblemen lagen ten grondslag aan dat dramatische optreden.

Letschert besloot destijds om de privéproblemen voor zichzelf te houden, omdat hij dacht dat hij zijn 'gevoel kon uitschakelen en in staat was lekker te spelen'. "Dat de wedstrijden zelfs een goede afleiding zouden zijn", stelt hij in De Telegraaf. "Met de wetenschap van nu was het gewoon beter geweest om onze trainer Pascal Jansen wel in te lichten over wat er thuis speelde en niet tegen FC Twente te spelen."

Letschert vertelt dat hij tien dagen voor de wedstrijd tegen Twente een dochtertje kreeg, Indi. "Daar ging het op dat moment niet goed mee, ze belandde vanwege extreem gewichtsverlies in het ziekenhuis en de situatie ging alleen maar achteruit. Ze kreeg geen voeding meer binnen, werd moeilijk wakker en was eigenlijk alleen nog maar aan het slapen. De impact daarvan heb ik als jonge vader onderschat. Tegen Twente lukte het niet om te presteren en na afloop raakte ik in een diep dal."

Letschert werd vroeg gewisseld door coach Pascal Jansen, waarna hij verslagen in de catacomben van De Grolsch Veste zat. Hij wachtte tot drie kwartier na de wedstrijd, maar wilde zo snel mogelijk weg. "Voor mijn gevoel kreeg ik van één staflid uiteindelijk een akkoord om te mogen vertrekken, dus vandaar dat ik met eigen vervoer vertrok. Maar de volgende dag bleek dat een miscommunicatie, kreeg ik een wedstrijd schorsing en een geldboete."

Tussen Jansen en Letschert kwam het niet meer goed. "Een aantal dagen na de wedstrijd heb ik mijn situatie uitgelegd. Maar daarmee heb ik bij hem blijkbaar geen snaar geraakt waardoor hij begrip voor me kon opbrengen. Zonder zijn vertrouwen slaagde ik er vervolgens niet in om me terug te knokken in de basis, omdat ik voor mijn gezinnetje koos. Dat was op dat moment het enige dat telde."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie