'Ajax kan keeperszoektocht staken: Gorter hakt knoop door en blijft in Amsterdam'

'Ajax kan keeperszoektocht staken: Gorter hakt knoop door en blijft in Amsterdam'

25-08-2022 14:16
68

Jay Gorter blijft bij Ajax, meldt ESPN. De doelman wilde weg uit Amsterdam om aan meer speeltijd toe te komen, maar een goed gesprek met Alfred Schreuder heeft ertoe geleid dat hij bij de regerend landskampioen blijft.

Gorter stond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5) onder de lat, maar maakte in dat duel geen goede indruk. De 22-jarige sluitpost werd door Schreuder gepasseerd en sindsdien verdedigt Remko Pasveer het doel. Gorter stuurde aan op een al dan niet tijdelijk vertrek, maar heeft na een goed gesprek met Schreuder uitgesproken in Amsterdam te willen blijven, klinkt het.

Een vertrek is daarmee uitgesloten. Ajax stond er al niet om te springen om Gorter te laten gaan, aangezien de Amsterdammers met Pasveer en Maarten Stekelenburg enkel over routiniers beschikken. Daarbij miste laatstgenoemde een groot deel van de voorbereiding wegens een blessure.

Gorter kwam vorige zomer over van Go Ahead Eagles, waar hij promotie naar de Eredivisie mee afdwong. Hij speelde een grote rol in het successeizoen van de Deventer club, door 25 keer zijn doel schoon te houden. Bij Ajax kwam Gorter tot dusver tot drie officiële duels. Bij Jong Ajax stond hij achttien keer onder de lat.