Turkse media citeren Ajax-directeur Van der Sar: 'Ünüvar op weg naar Trabzonspor'

Turkse media citeren Ajax-directeur Van der Sar: 'Ünüvar op weg naar Trabzonspor'

26-08-2022 12:32
77

Edwin van der Sar heeft na de Champions League-loting in Istanbul de overstap van Naci Ünüvar naar Trabzonspor aangekondigd. Althans, dat claimen Turkse media. De negentienjarige spelmaker zou op huurbasis de overstap maken.

Turkse media meldden vorige week dat de Turkse kampioen in de onderhandelingen over Ahmetcan Kaplan ook Ünüvar ter sprake heeft gebracht. Trabzonspor zou willen profiteren van de goede relatie met Ajax en de aanvallende middenvelder voor één seizoen huren. Dat de Nederlandse jeugdinternational van Turkse komaf is en er met Stefano Denswil een familievriend bij de club actief is, moest hem over de streep trekken. En met succes, klinkt het.

Van der Sar zou hebben laten weten dat een deal nabij is. "Naci is een speler met een geweldige techniek. Hij is een groot talent in de jeugdopleiding van Ajax. Ik hoop dat een periode in Turkije hem goed doet", wordt de algemeen directeur van de Amsterdammers geciteerd door diverse media, waaronder Fotomaç.

Ünüvar was vorig seizoen één van de smaakmakers bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In 33 optredens was hij goed voor zestien goals en twaalf assists. Desondanks lijkt de stap naar het eerste elftal er nog niet in te zitten, mede door de forse concurrentie.