'El Ghazi een jaar huren en dan transfervrij overnemen, droomscenario voor PSV'

'El Ghazi een jaar huren en dan transfervrij overnemen, droomscenario voor PSV'

26-08-2022 14:32
141

Anwar El Ghazi staat op de radar bij PSV. De buitenspeler beschikt nog over een eenjarig contract bij Aston Villa. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast wordt de mogelijke transfer besproken.

PSV houdt rekening met een vertrek van Cody Gakpo op de linkerflank, terwijl Noni Madueke op de rechterflank nog een tijd uit de roulatie is. El Ghazi kan op beide posities uit de voeten. "Idealiter huur je hem voor een jaar en neem je hem daarna transfervrij over. Dat zou een droomscenario zijn voor PSV", schetst Dennie van Laar. 

Host Emile van de Sande plaatst een kanttekening. "Hij heeft de laatste anderhalf jaar echt weinig gespeeld. Hij is verhuurd aan Everton, maar daar heeft hij het afgelopen halfjaar negen minuten gespeeld. Eén keer een invalbeurt van zeven minuten en een invalbeurt van twee minuten."

"Zijn marktwaarde ligt nog altijd op negen miljoen, dat is vrij fors", vult Lars Teunissen aan. Volgens Van Laar moet dat geen struikelblok vormen voor PSV. "Aston Villa heeft hem echt niet nodig. Steven Gerrard (de manager, red.) heeft zoveel aanvallende kwaliteiten: Leon Baily, Danny Ings, Ollie Watkins, Emiliano Buendía en natuurlijk Philippe Coutinho."

Beluister de hele aflevering ook hier via Spotify!