'Yilmaz is mede-eigenaar geworden van Fortuna na investeringen in zakenimperium'

'Yilmaz is mede-eigenaar geworden van Fortuna na investeringen in zakenimperium'

26-08-2022 20:43 Laatste update: 20:45
148

Burak Yilmaz is mede-eigenaar van Fortuna Sittard, stelt Valentijn Driessen in de podcast Kick-off. De Turkse speler zou investeringen hebben gedaan in het zakenimperium dat eigenaar is van de club uit Sittard. 

Driessen spreekt van 'de grote Burak Yilmaz-show' tijdens de podcast. "Wat ik ervan begrijp is dat Yilmaz mede-eigenaar van Fortuna Sittard is. Er zit een zakenimperium omheen en daarin zit ook het geld van Yilmaz. Dus is het niet zo vreemd dat hij daar aan de touwtjes wil trekken. Het is wel heel opmerkelijk dat een speler via een constructie mede-eigenaar is van een club", stelt Driessen. 

Trainer Sjors Ultee werd vrij plots na drie speelrondes ontslagen bij de club. De naam van Phillip Cocu is al gevallen als mogelijke opvolger. "Hij is ook iemand die in Turkije heeft gewerkt, dus hij zal die Turken ongetwijfeld goed kennen", stelt de chef voetbal van De Telegraaf. Cocu tekende in 2018 een driejarig contract bij Fenerbahçe, maar de Nederlander werd na vijfien duels al op non-actief gesteld vanwege teleurstellende resultaten. 

Technisch directeur Sjoerd Ars liet onlangs aan Voetbal International weten dat er geen Turkse trainer zal worden aangesteld. "Uiteindelijk is het nooit makkelijk om tijdens het seizoen een kwalitatief goede vervanger te halen die ook nog eens beschikbaar is. Maar we zijn op dit moment druk bezig om hopelijk op korte termijn iemand te kunnen presenteren die past in ons plaatje", liet Ars woensdag weten.