Stam adviseert United op transfermarkt: 'Ze moeten meer kwaliteit hebben'

Stam adviseert United op transfermarkt: 'Ze moeten meer kwaliteit hebben'

27-08-2022 15:40
53

Jaap Stam en John van 't Schip zien dat er nog veel werk aan de winkel is voor Erik ten Hag bij Manchester United. De oud-internationals constateren na de 0-1 Premier League-zege bij Southampton dat er sprake is van een gebrek aan kwaliteit.

"Het is enorm belangrijk dat ze winnen en drie punten pakken. Voor het moraal, voor de fans, voor de trainer, de spelers. Het is voor iedereen enorm belangrijk. Maar als je kijkt naar hoe ze spelen, met welke intenties...", steekt Stam van wal bij Viaplay. "Ze verdedigen in de tweede helft alleen maar een beetje. Misschien is het opdracht en wachten ze of ze eruit kunnen komen."

Wedden

Meer odds

"Het voetbal was echt héél slecht. Dit is niet het voetbal dat Ten Hag voor staat, maar op dit moment is het niet anders", vult Van 't Schip aan. "In de eerste twee wedstrijden waren ze slecht en verloren ze terecht. Tegen Liverpool speelden ze wel goed, maar dat was meer vanuit de omschakeling", analyseert de voormalige rechtsbuiten. "Vandaag was het weer een andere wedstrijd, waarin je zelf moet creëren. Dan zie je dat er geen automatismen zijn en kwalitatief is het ook gewoon mager. Ze zijn bezig om die 0-1 over de streep te trekken, dat is niet des Manchester United."

Stam zag onder meer Diogo Dalot 'door de mand vallen'. "Het valt gewoon op dat hij heel wisselvallig is in zijn manier van spelen. Hij wordt heel makkelijk gepoort, werd voorbij gelopen. Hij wint het aanvallend van Aaron Wan-Bissaka, maar verdedigend is het zwak. Het zou mij niet verbazen als ze nog een rechtsback zoeken. Ze moeten gewoon meer kwaliteit hebben, op verschillende posities."

De Viaplay-analisten vonden invaller Cristiano Ronaldo geen fitte indruk maken, maar ook Marcus Rashford kon zijn stempel niet drukken als spits. "Die was ook onder de maat", aldus Stam.