'Bizarre wending: De Graafschap regelt vliegticket, Go Ahead strikt nieuweling'

'Bizarre wending: De Graafschap regelt vliegticket, Go Ahead strikt nieuweling'

29-08-2022 11:11 Laatste update: 11:24
52

Niet De Graafschap, maar Go Ahead Eagles wordt de nieuwe werkgever van Sylla Sow. De 26-jarige aanvaller van Sheffield Wednesday zou afgelopen weekend een contract in Doetinchem tekenen, maar zorgt voor een enorme plottwist door bij Go Ahead aan de slag te gaan.

Saillant detail: Sow vloog zondag op kosten van De Graafschap naar Nederland, om zijn transfer rond te maken, meldt Voetbal International. De Gelderlander schrijft dat de aanvaller 'iedereen in verbijstering achterliet' door plots voor de Deventer club te kiezen. De Graafschap was al maanden bezig om Sow in te lijven en afgelopen week bereikten de Doetinchemmers eindelijk een akkoord met Sheffield Wednesday over de voormalig speler van RKC Waalwijk en FC Utrecht.

Maandagochtend zou Sow medisch gekeurd worden bij De Graafschap. 'Sow meldde zondag nog aan de clubleiding van De Graafschap uit te kijken naar zijn entree in Doetinchem', schrijft VI. Zondagavond kwamen De Superboeren er naar verluidt achter dat er meer speelde. De laatste handtekening ontbrak nog, waardoor Sow onder een verblijf bij De Graafschap uit kan komen. Go Ahead wordt nu zijn nieuwe club.

Sow is het afgelopen weekend ook van zaakwaarnemer veranderd. De Graafschap bekijkt naar verluidt met juristen of er nog een zaak van wordt gemaakt. Het is niet de eerste keer dat Sow in opspraak komt. Een paar jaar geleden kwam hij bij RKC niet meer opdagen, om een transfer af te dwingen.