'Vinícius vertrekt mogelijk bij PSV: Turkse belangstelling voor Braziliaan'

'Vinícius vertrekt mogelijk bij PSV: Turkse belangstelling voor Braziliaan'

30-08-2022 15:55 Laatste update: 23:05
94

Carlos Vinícius gaat PSV mogelijk deze transferperiode nog verlaten. De Braziliaanse aanvalsleider staat in de belangstelling van onder meer het Turkse Fenerbahçe en Besiktas.

Trainer Ruud van Nistelrooij bevestigde dinsdag op de persconferentie dat de kans aanwezig is dat Vinícius gaat vertrekken uit Eindhoven. "Er spelen dingen rondom hem", zei de keuzeheer. Hij wilde niet zeggen welke clubs interesse hebben getoond. Bronnen rond de club hebben het Eindhovens Dagblad verteld dat Fenerbahçe en Besiktas de spits zouden willen inlijven. Vinícius trainde dinsdagochtend nog wel met de groep mee, maar het is nog niet zeker of hij bij de wedstrijdselectie zit voor het duel met FC Volendam.

Als Vinícius PSV wil verlaten, zal hij een ingewikkelde route af moeten leggen. De Braziliaanse aanvalsleider wordt op dit moment gehuurd door PSV van Benfica. Dit contract zal dus eerst verscheurd moeten worden als hij weg wil uit Eindhoven. 'In het jaarverslag van Benfica stond dat PSV een verplichte optie tot koop heeft, maar dat is door de Eindhovense leiding altijd ontkend', schrijft het ED. Vinícius kan pas de overstap maken naar een nieuwe club als hij terugkeert naar Portugal.