'Ajax in de wachtkamer: Benfica wil eerst Vlachodimos-opvolger aantrekken'

'Ajax in de wachtkamer: Benfica wil eerst Vlachodimos-opvolger aantrekken'

31-08-2022 09:35
105

Ajax is afhankelijk van de slagvaardigheid van Benfica, wil de club zaken doen om Odysseas Vlachodimos aan te trekken. O Glorioso heeft de 24-jarige sluitpost Vladan Kovacevic van Raków in het vizier. Pas als hij binnen is, wil Benfica praten met de Amsterdammers over een transfer van Vlachodimos.

Dat meldt De Telegraaf. Vlachodimos staat hoog op het lijstje om het keepersgilde bij Ajax, bestaande uit Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter, te versterken. Hoewel Alfred Schreuder drie doelmannen tot zijn beschikking heeft, acht de regerend landskampioen het wenselijk om nog een keeper aan te trekken. Stekelenburg en Pasveer zijn op leeftijd, terwijl Gorter in de strijd om de Johan Cruijff Schaal geen sterke indruk maakte.

Naar verluidt heeft Vlachodimos wel oren naar een overstap naar Ajax. De Grieks-Duitse doelman moet zo'n vijftien miljoen euro kosten. Mark Flekken en Besiktas-goalie Ersin Destanoglu staan ook op de shortlist bij de Amsterdammers, al lijkt de voorkeur uit te gaan naar Vlachodimos. 

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar staan voor een drukke Deadline Day. Ajax hoopt ook controleur Florian Grillitsch nog aan te trekken, terwijl de deal met Sevilla over Lucas Ocampos op losse schroeven staat.