'Fortuna Sittard aast op nieuwe aanvaller: bedrag van één miljoen op tafel'

'Fortuna Sittard aast op nieuwe aanvaller: bedrag van één miljoen op tafel'

31-08-2022 12:22 Laatste update: 12:33
127

Úmaro Embalo moet de nieuwste aanwinst worden van Fortuna Sittard, meldt het Portugese Record. De rechtsbuiten staat op dit moment nog onder contract bij Benfica.

Embalo wordt al lange tijd in verband gebracht met een vertrek bij Benfica, waar hij nog een contract heeft tot 2024. Fortuna Sittard gaat naar verluidt een miljoen euro wegleggen om de aanvaller over te kunnen nemen. Embalo is jeugdinternational voor Portugal en speelt sinds 2015 voor Benfica.

De aanvaller werd geboren in Guinee-Bissau, maar kwam al snel naar Portugal. Hij begon in de jeugd van AD Oeiras, waar hij al na een jaar over werd genomen door Benfica. De aanvaller speelt nu voornamelijk voor het B-elftal van de club uit Lissabon, zij komen uit op het tweede niveau in Portugal. Vorig seizoen speelde hij daar 31 wedstrijden, waarin hij 12 assists gaf en vier keer zelf het nest wist te vinden. 

Op dit moment lijkt er bij Fortuna Sittard veel onrust te zijn. De Limburgers staan onderaan in de Eredivisie en de spanningen schijnen op het trainingsveld nogal hoog op te lopen. Onder andere sterspeler Burak Yilmaz zou hierbij een grote stoorzender zijn.