Recordtransfer voor FC Groningen: Strand Larsen vertrekt naar Celta de Vigo

Recordtransfer voor FC Groningen: Strand Larsen vertrekt naar Celta de Vigo

01-09-2022 12:33 Laatste update: 12:34
70

De kogel is door de kerk: Jørgen Strand Larsen heeft zijn gewenste transfer te pakken. FC Groningen verkoopt de spits aan het Spaanse Celta de Vigo. Eindelijk is er dan duidelijkheid.

Tot frustratie van Strand Larsen en zijn zaakwaarnemer wees Groningen meerdere biedingen af. Bologna en Middlesbrough waren concreet, maar vingen steeds bot. Het is Celta - in de rebound - wel gelukt om Strand Larsen binnen te halen. Naar verluidt betaalt de club een transfersom van elf miljoen euro: een clubrecord, nog nooit verkocht Groningen een speler voor zoveel geld. Het oude record stond op naam van Marcus Berg, die voor tien miljoen naar Hamburger SV ging.

Mark Fledderus, technisch directeur bij Groningen, kijkt met gemengde gevoelens tegen de transfer aan. "Wij zijn deze window heel duidelijk geweest in onze wens om op sportieve gronden Jørgen in Groningen te houden. Daarnaast lag er lange tijd geen bod op tafel waartegen wij 'ja' konden zeggen wat in dat geval de grootste transfer in de geschiedenis van FC Groningen had betekend", zegt hij op de clubsite.

"Dat beeld bestond wel door de berichten die in de media verschenen, maar de bedragen die werden genoemd klopten niet. Pas toen Celta de afgelopen dagen concreet werd, kwamen de biedingen in de buurt van wat wij in ons hoofd hadden. Dat is dinsdagavond in een stroomversnelling gekomen en heeft geleid tot deze transfer."