Van Kaam vindt officieel nieuwe club en kan in Noord-Nederland blijven

Van Kaam vindt officieel nieuwe club en kan in Noord-Nederland blijven

31-08-2022 17:38
31

Daniël van Kaam is officieel speler van SC Cambuur, meldt de club via de officiële kanalen. De middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen in Leeuwarden.

De 22-jarige middenvelder stond op de nominatie om te vertrekken uit Groningen. Hij zat dit seizoen nog geen een keer bij de wedstrijdselectie. Toch speelde hij zeventig officiële wedstrijden voor zijn oude club. Ook doorliep hij alle jeugdteams van Oranje. Van Kaam stond eerder op het punt om te tekenen bij Fortuna Sittard, maar de Limburgers ontsloegen trainer Sjors Ultee. Van Kaam besloot daarop om de transfer af te blazen.

Technisch manager Foeke Booy van Cambuur kan niet wachten om Van Kaam aan het werk te zien in Leeuwarden. "Daniël is een veelzijdige middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan", vertelt de bestuurder op de clubwebsite. "Zijn kwaliteiten zijn bekend en passen bij onze speelwijze. Het was alleen wachten op het juiste moment en we zijn blij dat we hem nu binnen hebben."

Groningen zette Van Kaam uit de selectie vanwege het openlijk vertellen van zijn vertrekwens. Zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie speelde hij op 7 mei van dit jaar.