Dijks onthult terugkeer naar Nederland: 'Ik heb een mondeling akkoord bereikt'

Dijks onthult terugkeer naar Nederland: 'Ik heb een mondeling akkoord bereikt'

01-09-2022 09:15
134

De kans is groot dat Mitchell Dijks terugkeert op de Nederlandse velden. De linkervleugelverdediger zag zijn contract bij Bologna ontbonden worden en onthult tegenover ESPN dat hij mondeling akkoord is met een niet nader genoemde Nederlandse club.

Dijks speelde sinds 2018 voor Bologna, maar is daar vertrokken, nadat in onderling overleg werd besloten niet langer met elkaar door te gaan. Sinds juli is de voormalig Ajacied met zijn zaakwaarnemer op zoek naar een nieuwe club. "Ik heb zware weken achter de rug", zegt hij tegen ESPN. "Het eerste plan was dat ik zou tekenen bij Verona, dit ketste af. Vervolgens kwam er een club uit Turkije, dat is het uiteindelijk ook niet geworden. Hierna hebben we in goed overleg besloten om het contract bij Bologna definitief te ontbinden."

Vanwege zijn transfervrije status kan Dijks ook na 31 augustus nog op zoek naar een nieuwe werkgever. "Ik kan eigenlijk nog niks zeggen, alleen dat ik een mondeling akkoord heb bereikt", zegt Dijks, die doelt op een Nederlandse club. De vleugelverdediger begon zijn carrière bij Ajax. Via verhuurperiodes bij sc Heerenveen, Willem II en Norwich City kwam hij bij Bologna.