'Bellerín belangrijke kandidaat voor Barcelona na vertrek van Dest'

1 september om 12:29

Héctor Bellerín moet bij FC Barcelona de opvolger worden van Sergiño Dest. De 27-jarige Spanjaard mag transfervrij vertrekken van Arsenal, meldt Mundo Deportivo.

Dat is koren op de molen van de Catalanen. The Gunners zouden alleen in de toekomst via bonussen en een doorverkooppercentage nog wat aan Bellerín willen verdienen. De snelle vleugelverdediger ziet een terugkeer naar Barça zelf zitten. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij de club, maar hij vertrok in 2011 al op jonge leeftijd naar Arsenal.

Bellerín was jarenlang een vaste waarde bij de Londenaren, maar hij verloor zijn plaats mede door het nodige blessureleed. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Real Betis, waarvoor hij 23 duels in La Liga speelde. Nu keert hij dus mogelijk definitief terug naar Spanje, weet MD. Volgens de Catalaanse sportkrant houdt Barça nog wel andere opties open, maar Bellerín beschikt nu over de beste papieren.

Barcelona-trainer Xavi ziet Bellerín graag komen. Hij heeft weinig natuurlijke rechtsbacks in de selectie, mede doordat Sergiño Dest niet in de plannen voorkomt. De ex-Ajacied staat op het punt om een huurtransfer naar AC Milan af te ronden.