‘Ajax kan ademhalen wat betreft Álvarez: Chelsea shopt bij Juventus’

‘Ajax kan ademhalen wat betreft Álvarez: Chelsea shopt bij Juventus’

01-09-2022 20:12
149

Niet Edson Álvarez, maar Denis Zakaria wordt op dit moment medisch gekeurd door Chelsea. Dat meldt The Athletic en Fabrizio Romano. De Zwitserse middenvelder komt op huurbasis over van Juventus.

Zakaria wordt door Chelsea voor één seizoen gehuurd van zijn Turijnse werkgever. In de huurovereenkomst is een optie tot koop van dertig miljoen euro opgenomen. Mocht Chelsea hem ook daadwerkelijk overkopen dan staat hem een vijfjarig contract te wachten. Op dit moment wordt Zakaria in Italië medisch gekeurd voor zijn overstap naar Chelsea. Voor een vlucht naar Londen was geen tijd meer voor het sluiten van de transferwindow. Naar verluidt zijn de clubs er helemaal uit en ook de persoonlijke voorwaarden zijn akkoord, het is dus wachten op de definitieve bevestiging.

De Zwitser is bij Chelsea naar alle waarschijnlijkheid het alternatief voor Edson Álvarez en Ibrahim Sangaré. The Blues klopten woensdagavond aan met grote geldsommen bij Ajax en PSV. Álvarez zelf wilde graag voor de geboden vijftig miljoen euro vertrekken, maar de clubleiding van de Amsterdammers liet hem weten dat er niet te praten viel over een transfer. Ook Sangaré mocht na de transfersoap rondom Cody Gakpo niet meer vertrekken uit Eindhoven. Op de Ivoriaan deed Chelsea een bod van tussen de veertig en 45 miljoen euro.

Na het aantrekken van Zakaria is Chelsea nog niet klaar op de transfermarkt. Op dit moment zijn ze ook bezig met het contracteren van Pierre-Emerick Aubameyang als nieuwe centrumspits. In ruil daarvoor moeten ze wel Marcos Alonso naar Barcelona laten gaan.