'Uiterst pikant: management biedt Gakpo aan bij Ajax na Antony-vertrek'

'Uiterst pikant: management biedt Gakpo aan bij Ajax na Antony-vertrek'

02-09-2022 06:56
624

Een opmerkelijk verhaal van De Telegraaf, vrijdagmorgen: Cody Gakpo is door zijn management aangeboden bij Ajax. De Amsterdammers besloten van een transfer af te zien.

Leeds United of Southampton leek lange tijd met Gakpo aan de haal te gaan. De Engelse clubs waren bereid veertig miljoen of meer neer te leggen voor de Oranje-international, die zelf de stekker uit de onderhandelingen trok en besloot bij PSV te blijven. Als het aan PSV en het management van Gakpo had gelegen, was hij voor 43 miljoen euro getransfereerd, klinkt het.

Daarbij komt dat uitgerekend Ajax de nieuwe bestemming van de Eintovenaar had kunnen worden. Afgelopen maandag, toen Antony rond was met Manchester United, werd Gakpo door zijn management aangeboden bij Ajax. Volgens de ochtendkrant besloten de Amsterdammers niet toe te happen. Het is niet duidelijk of Gakpo op de hoogte is geweest van de gevoelige stap van zijn management. 

Sports Entertainment Group (SEG), waar Gakpo bij zit aangesloten, was erop gebrand om nog een miljoenendeal mee te pakken voor het sluiten van de markt. Ook Dinamo Kiev-aanvaller Viktor Tsygankov, die genoemd werd bij PSV, is naar verluidt door SEG aangeboden bij Ajax.  

Eindhovens Dagblad reageert
Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad, reageert op de berichtgeving van De Telegraaf. Volgens het ED klopt het, dat SEG Gakpo heeft aangeboden bij Ajax. Het managementbureau heeft gehandeld zonder de buitenspeler in te lichten, klinkt het.