'This time, I'm here to stay': Ten Hag laat landgenoot Chong definitief vertrekken

'This time, I'm here to stay': Ten Hag laat landgenoot Chong definitief vertrekken

02-09-2022 07:54
34

Tahith Chong is definitief vertrokken bij Manchester United. De buitenspeler kwam niet voor in de plannen van Erik ten Hag en verkast voor vijf seizoenen naar Birmingham City, dat uitkomt in het Championship.

Chong kwam vorig seizoen al op huurbasis uit voor Birmingham. Op zijn zestiende stapte hij over van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Carrington. Hoewel hij in de jeugd een grote belofte was, bleef zijn doorbraak op Old Trafford uit. In totaal kwam hij tot zestien duels in de hoofdmacht. Chong werd de voorbije jaren gestald bij Werder Bremen, Club Brugge en Birmingham, waar hij aan zijn speelminuten kwam.

In eerste instantie zou Chong wederom verhuurd worden. West Bromwich Albion vocht samen met Birmingham om de handtekening van de buitenspeler. Ten Hag zag na de voorbereiding geen reden meer om de Nederlander langer bij United te houden, waardoor hij definitief is vertrokken. Bij zijn nieuwe club treft hij een oud-ploeggenoot: United heeft Hannibal Mejbri op huurbasis naar Birmingham laten gaan.