Slot maakt redelijk opvallende keuze: Kökcü is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord

Slot maakt redelijk opvallende keuze: Kökcü is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord

02-09-2022 14:44
114

Feyenoord heeft komend seizoen een nieuwe aanvoerder. Door het vertrek van Jens Toornstra is Orkun Kökcü de nieuwe captain van de Rotterdammers. Dat maakt trainer Arne Slot vrijdag bekend op zijn persconferentie.

"Kökcü is mijn aanvoerder voor dit seizoen", vertelt Slot tegen de journalisten in de perszaal van Feyenoord. "Hij is een geweldige speler en had vorig jaar een enorm goed seizoen. Hij speelde de meeste wedstrijden in Feyenoord 1 en is een eigen speler."

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat het voor hem ook heel goed kan zijn om een volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten, door de aanvoerdersband nu te gaan dragen", vervolgt Slot. "Vandaar die keuze. Gernot (Trauner, red.) is de nummer twee, samen hebben ze de overkoepelende dingen die bij het aanvoerderschap komen kijken."

De keuze van Slot is redelijk opvallend, aangezien Kökcü nog nooit eerder de aanvoerdersband droeg bij Feyenoord. Bij alle wedstrijden van dit seizoen tot nu toe was Trauner nog de captain. Justin Bijlow was in het verleden ook regelmatig de aanvoerder van Feyenoord, maar de goalie heeft aangegeven dat hij de band liever niet draagt.