Kökcü zegt geïnteresseerde club af: 'Daar kom ik niet verder dan bij Feyenoord'

Kökcü zegt geïnteresseerde club af: 'Daar kom ik niet verder dan bij Feyenoord'

21-08-2022 07:25
42

Orkun Kökcü staat in de lichte belangstelling van Fiorentina, maar hij ziet een transfer naar de Italiaanse club niet zitten. De Turkse international van Feyenoord vindt La Viola geen stap omhoog.

Dat vertelt Kökcü aan het Turkse TRT Spor. "Ik ben bekend met de interesse van Fiorentina en ik respecteer de club, maar ik denk niet dat Fiorentina me op dit moment verder kan brengen dan Feyenoord. Fiorentina behoort niet tot de opties", stelt de 21-jarige middenvelder, die nog een contract tot medio 2025 heeft in De Kuip.

Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano liet zich in aanloop naar het eerste duel met FC Twente in de play-offs van de Conference League al uit over Kökcü. "Ik ken hem inderdaad. Hij heeft kwaliteiten, maar is een speler van Feyenoord. Feyenoord heeft veel goede spelers. Daar laat ik het bij."

Kökcü lijkt van plan om nog minimaal één seizoen bij Feyenoord te blijven. De spelmaker is onder de indruk van het nieuwe elan bij de Rotterdammers en wil graag samenspelen met de nieuwe aankopen, schreef Voetbal International vorige week. Alleen als een droomclub zich meldt, vertrekt hij mogelijk nog. Fiorentina is dat niet.

Met Fredrik Aursnes is wel een andere belangrijke middenvelder in de ploeg van coach Arne Slot op weg naar de uitgang. Benfica wil de Noorse controleur overnemen.