Malacia kan niet meer stuk bij Manchester United: 'Hij belichaamt de wederopbouw'

Malacia kan niet meer stuk bij Manchester United: 'Hij belichaamt de wederopbouw'

05-09-2022 13:40 Laatste update: 19:50
108

Tyrell Malacia ontvangt een bijzonder compliment. Volgens clubicoon Gary Neville staat de ex-Feyenoorder met zijn strijdlust symbool voor de wederopstanding van Manchester United.

'Sommige mensen zullen zeggen dat het de manager is, anderen zullen zeggen dat het komt door zijn beslissingen zoals het passeren van Cristiano Ronaldo en Harry Maguire. Maar zal ik je wat vertellen? Ik zal je wijzen op iets dat mij al in de tweede helft van het duel met Brentford opviel. Dat is Tyrell Malacia. Iemand op het veld met een beetje persoonlijkheid, strijdlust en spirit', schrijft Neville in zijn column voor Sky Sports over de Oranje-international.

De voormalig rechtsback deelt een fraai compliment uit. 'Malacia belichaamt de wederopbouw van United.' De strijdlust van de 23-jarige linksback sloeg over op het elftal van manager Erik ten Hag, klinkt het. 'Je zou ook Lisandro Martínez kunnen noemen, maar hij deed niet mee in de tweede helft tegen Brentford. Tegen Liverpool was er meer verbetenheid in de ploeg. Sindsdien zie je ook spelers als Diogo Dalot veel meer agressiviteit uitstralen. Hetzelfde geldt voor de middenvelders. Je hebt slechts één iemand nodig die leiderschap toont en dat hoeft niet de grootste schreeuwer of de aanvoerder te zijn.'

Malacia heeft zich al snel in de basis gespeeld bij Manchester United. Hij houdt Luke Shaw op de bank.