Van Nistelrooij is positief: 'Soms maken we zelf ook belachelijk veel goals'

Van Nistelrooij is positief: 'Soms maken we zelf ook belachelijk veel goals'

08-09-2022 08:12 Laatste update: 09:32
167

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kijkt uit naar de eerste wedstrijd in de Europa League van donderdag. De Eindhovenaren gaan proberen om het verlies van de laatste wedstrijd tegen FC Twente weg te spoelen met een overwinning tegen het Noorse Bodø/Glimt.

Van Nistelrooij baalt nog steeds van het verlies van afgelopen zaterdag tegen FC Twente. Maar de Nederlandse trainer wil ook kijken naar wedstrijden waarin het wel goed ging voor zijn club PSV. "In een aantal wedstrijden maken we zelf ook belachelijk veel goals", vertelt Van Nistelrooij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Het is dan echt fantastisch om naar een aantal van onze spelers te kijken."

Maar vanuit het Eindhovense kamp is er ook veel respect voor de Noorse tegenstander van donderdagavond. "Ze hebben vorig jaar AZ in Europees verband uitgeschakeld, na de winter. Dat zegt mij genoeg, deze ploeg heeft zichzelf op de kaart gezet." Maar Van Nistelrooij verwacht wel dat zijn ploeg aan het langste eind trekt, ook na het verlies van zaterdag. "Van tegenslagen leer je het meest, die hebben het meeste impact op zo’n groep."

PSV moet het donderdagavond voor het eerst in Europees verband stellen zonder spits Luuk de Jong. De aanvoerder van de Eindhovenaren kampt met een blessure. Volgens de Eindhovense ochtendkrant is het waarschijnlijk dat Guus Til hem zal gaan vervangen in de punt van de aanval.