Van Nistelrooij diep onder de indruk: 'Zijn mentaliteit, zijn mindset, ongekend'

Van Nistelrooij diep onder de indruk: 'Zijn mentaliteit, zijn mindset, ongekend'

07-09-2022 09:47
189

Ruud van Nistelrooij is lyrisch over Xavi Simons. De negentienjarige middenvelder maakt diepe indruk op zijn trainer. Van Nistelrooij herkent iets van zichzelf in zijn pupil.

In zijn eerste vijf Eredivisie-duels is Simons al goed voor zes goals en twee assists. "Zijn mentaliteit, zijn mindset, het is ongekend. Het is een jongen van pas negentien jaar, maar Xavi is al veel verder dan zijn leeftijd", laat Van Nistelrooij optekenen door Voetbal International. "Maar hij is echt een pure prof, een jongen die bezig is met een doel, die het maximale uit zijn kwaliteiten wil halen."

"Hij doet alles om de top te bereiken. Zijn top. En waar die dan komt te liggen, dat is de mooie uitdaging", vervolgt de keuzeheer zijn lofzang. "Dat stukje in hem, daar alles voor te willen doen, dat herken ik van mezelf als speler. Daar kan ik alleen maar van genieten." Simons fungeert volgens Van Nistelrooij als voorbeeld voor de andere PSV-talenten. "Wij hebben de meeste minuten qua tieners in de Eredivisie en dat is natuurlijk niet gek met jongens als Xavi, Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Sávio. We hebben gewoon heel veel puur talent dat nog piepjong is. Voor de toekomst van de club is dit geweldig."