Van Nistelrooij verwacht reactie van spelers: 'Moeten van dat soort zeperds leren'

Van Nistelrooij verwacht reactie van spelers: 'Moeten van dat soort zeperds leren'

07-09-2022 16:05 Laatste update: 16:10
57

PSV staat donderdagavond tegenover het taaie FK Bodø/Glimt in de Europa League. Trainer Ruud van Nistelrooij verwacht een reactie van zijn ploeg na de teleurstellende nederlaag tegen FC Twente op zaterdag. 

Van Nistelrooij blikte woensdag vooruit op het Europese duel in een persmoment. FK Bodø/Glimt wist het afgelopen seizoen te stunten in Europa, waardoor de Nederlandse trainer de club zeker niet onderschat. "Ik schat ze hoog in. Ik denk dat ze zichzelf in de vorige Europese campagne op de kaart hebben gezet. AZ uitgeschakeld in de achtste finale, de beroemde 6-1 wedstrijd tegen Roma...", stelt Van Nistelrooij, opgetekend door De Telegraaf

PSV leed zaterdag een teleurstellende nederlaag tegen FC Twente en vooral de eerste helft was van een te laag niveau, stelt ook de trainer. "Het team wil verder, wil dingen beter doen en kijkt ook kritisch naar zichzelf. De reactie in de tweede helft was alvast iets, maar achteraf gezien te weinig", geeft Van Nistelrooij toe. "We hebben nu ook een mooie pot om het weer te laten zien. Je bent prof en dan ga je kijken wat er mis is gegaan. Het is nog nooit voorgekomen, dat een team alles wint. Je loopt altijd wel een keer tegen een zeperd aan. Daarvan moet je leren."

De verdediging van de Eindhovenaren ziet er tot dusver niet ijzersterk uit, weet ook de trainer. "Ik vind dat we te veel doelpunten tegen krijgen. Daarin zijn we kwetsbaar. Het doel is uiteindelijk om wedstrijden te winnen. Daarbij helpt het om zo min mogelijk goals tegen te krijgen. Dat is een aandachtspunt", besluit Van Nistelrooij.