Newcastle United wil schlemiel uit CL-finale nieuwe kans geven in Premier League

Newcastle United wil schlemiel uit CL-finale nieuwe kans geven in Premier League

8 september - 14:04 Laatste update: 15:06
30

Newcastle United is dichtbij het aantrekken van de transfervrije Loris Karius. De 29-jarige doelman is sinds zijn vertrek bij Liverpool gratis op te pikken en Newcastle United wil met de Duitser de keepersproblemen oplossen.

Het zou gaan om een contract voor korte tijd voor Karius in Newcastle. Bij The Magpies is Nick Pope de onbetwiste nummer één onder de lat. Reservekeeper Karl Darlow is geblesseerd geraakt en Martin Dubravka vertrok op Deadline Day naar Manchester United. Daardoor heeft Newcastle United geen reservekeeper meer en dat probleem wil de club oplossen met het binnenhalen van Karius.

Karius speelde eerder in de Premier League voor Liverpool en verschillende jeugdteams van Manchester City. Maar de Duitser zal altijd onlosmakelijk verbonden blijven aan de Champions League-finale van 2018. Toen nam Liverpool het op tegen Real Madrid en mocht Karius starten onder de lat. De Duitser maakte fout op fout en blunderde opzichtig, waardoor Liverpool de finale verloor. Achteraf zei Karius dat dit door een hersenschudding kwam die hij eerder in de wedstrijd had opgelopen. De zomer na de finale kocht de clubleiding Alisson Becker van AS Roma.

De gesprekken tussen Karius en Newcastle United zijn op dit moment in de afrondende fase, meldt Fabrizio Romano. De details rondom het contract worden nog besproken en de medische keuring van de sluitpost zal snel volgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie