'Kökcü heeft toch niet de band om, om alleen kop of munt te zeggen?'

'Kökcü heeft toch niet de band om, om alleen kop of munt te zeggen?'

09-09-2022 13:52
105

Pierre van Hooijdonk heeft zich fel uitgelaten over de penaltysituatie bij Feyenoord tegen SS Lazio. Santiago Gimenez ging achter de bal staan, terwijl Orkun Kökcü als eerste op de lijst staat.

Na afloop deed Kökcü voor de camera van ESPN zijn beklag en noemde hij de actie van Gimenez 'jammer'. Van Hooijdonk vindt dat de middenvelder zich heeft laten aftroeven. "Je bent aanvoerder van Feyenoord, je staat als nummer één op de lijst en dan komt er een Mexicaan die wordt gehaald... Dan komt er een penalty en hij pakt die bal", begint Van Hooijdonk bij ESPN. "Kökcü zal toch niet alleen die band om hebben om kop of munt te zeggen? Ik zou voor de bal gaan staan en naar de trainer kijken."

Kenneth Perez trapt hard op de rem. "Het is geen gezicht, die discussies tussen teamgenoten die vechten om een penalty", zegt hij. Op televisie was te zien hoe de VAR de situatie beoordeelde, waardoor niet te zien was of Kökcü de discussie met Gimenez aanging. "Stel je voor dat Kökcü heeft gezegd: Dit gaan we niet doen, je neemt hem en straks gaan we het erover hebben, dan vind ik dat aanvoerderwaardig."

Feyenoord verloor met 4-2 van SS Lazio. Gimenez tekende voor beide treffers aan Rotterdamse zijde.