Van Bommel heeft record te pakken, Vilhena helpt Juve aan bizarre comeback

Van Bommel heeft record te pakken, Vilhena helpt Juve aan bizarre comeback

11-09-2022 22:45 Laatste update: 23:05
22

Dankzij goals van Vincent Janssen en Toby Alderweireld heeft Mark van Bommel een clubrecord gevestigd bij Royal Antwerp. Nog nooit kende de Belgische ploeg zo'n goede seizoensstart. In Frankrijk heeft Peter Bosz juist weer een wedstrijd verloren, terwijl Juventus mede dankzij Tonny Vilhena een bizarre slotfase beleefde tegen Salernitana.

Cercle Brugge - Royal Antwerp 0-2
Antwerp ging met de maximale score uit de eerste zeven wedstrijden op bezoek bij de tweede club van Brugge. Nederlanders Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp begonnen in de basis en eerstgenoemde maakte na zes minuten al de openingstreffer. De spits is de laatste weken goed op dreef en heeft nu al in vier competitieduels op rij gescoord.

Antwerp kreeg wel genoeg kansen tegen, maar de defensie wist de nul te houden. Met nog ruim twintig minuten op de klok bepaalde oud-Ajacied Alderweireld de eindstand zelfs op 0-2. Daarmee heeft Antwerp al zijn eerste acht duels van het competitieseizoen gewonnen. Nog nooit kende de club zo'n goede seizoensstart, waarmee Van Bommel een mooi record op zijn naam heeft staan.

AS Monaco - Olympique Lyon 2-1
Ook dit seizoen is Lyon wisselvallig onder Bosz. Vorige week liepen Los Gones tegen een 3-1 nederlaag aan bij FC Lorient, zondag ging het mis tegen Monaco. Het Lyon van Bosz deed zeker niet onder voor de thuisploeg, maar verloor wel met 2-1. Daardoor is de top van de Ligue 1 al na zeven duels weer even uit zicht geraakt voor de Nederlandse trainer.

Juventus - Salernitana 2-2
Juventus heeft al voor de vierde keer dit seizoen gelijkgespeeld in de Serie A. Salernitana was lange tijd zelfs onderweg naar een overwinning in Turijn: de ploeg van de markante Davide Nicola moest vooral verdedigen, maar was wel bijzonder effectief en wist met 1-2 voor te komen. In de slotfase beging Vilhena echter een onhandige overtreding, waardoor de bal op de stip ging. Juve leek daarna zelfs de winnende te maken, maar die werd in een bizarre opwelling afgekeurd door de VAR. Bonucci stond namelijk hinderlijk buitenspel. Daardoor eindigde het duel in 2-2.