Arda Turan stopt na bewogen loopbaan definitief met voetballen

Arda Turan stopt na bewogen loopbaan definitief met voetballen

12-09-2022 17:49 Laatste update: 20:04
24

De Turkse middenvelder Arda Turan heeft per direct een punt achter zijn actieve loopbaan als voetballer gezet. Dat laat de 35-jarige speler weten in een video op zijn YouTube-pagina. Turan kwam uit voor topclubs als Galatasaray, Atlético Madrid en FC Barcelona.

Turan begon zijn loopbaan in de jeugd van Galatasaray, maar in 2011 trok hij naar Spanje om voor Atlético Madrid te gaan spelen. Daar maakte de middenvelder furore door met zijn club in 2013 kampioen van LaLiga te worden en een jaar later de finale van de Champions League te halen. In 2015 verdiende hij door zijn spel een transfer naar Barcelona. Uiteindelijk keerde hij terug naar Turkije, maar zijn contract bij Galatasaray liep in juli af. Turan gaat nu dus niet meer op zoek naar een nieuwe club en hangt zijn schoenen definitief aan de wilgen.

Ook kwam Turan tijdens zijn loopbaan meerdere malen negatief in het nieuws. In 2018 kreeg hij een schorsing van zestien wedstrijden in de Turkse Süper Lig, nadat hij een assistent-scheidsrechter had aangevallen. Een jaar later sloeg Turan een Turkse zanger een gebroken neus in een nachtclub en daarna zocht hij hem met een pistool op in het ziekenhuis. De middenvelder kreeg hiervoor een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en acht maanden.

Turan speelde honderd interlands voor zijn thuisland Turkije, daarin scoorde hij zestien keer en droeg hij meermaals de aanvoerdersband. Ook met Barcelona werd hij kampioen van Spanje in 2016 en hij won met Atlético Madrid de Europa League in 2012.