Van Dijk: We moesten terug naar wie we zijn en dat hebben we gedaan

Van Dijk: "We moesten terug naar wie we zijn en dat hebben we gedaan"

13-09-2022 23:25
38

De overwinning van Liverpool op Ajax is terecht, zegt Virgil van Dijk. Hij is tevreden met de reactie van zijn ploeg na de verloren wedstrijd tegen SSC Napoli. 

Liverpool had wat goed te maken en Ajax liep uiteindelijk in het mes. "Ik denk dat we aardig wat kansen hebben gecreëerd. Ikzelf ook. Een aantal kopkansen die ik gewoon moet afmaken. Die laatste valt binnen en we winnen verdiend", zegt Van Dijk bij RTL7.

"Het voelde zeker alsof we iets recht te zetten hadden. De laatste wedstrijd tegen Napoli was dramatisch. We herkenden onszelf totaal niet. Het is heel confronterend hoe we daar speelden. Iedereen deed maar zijn ding. We moesten terug naar wie we zijn en dat hebben we gedaan. We denken niet dat het allemaal koek en ei is en moeten verder. We begonnen heel goed en kwamen verdiend op 1-0. Ajax blijft voetballen en de ruimtes vinden. Uit één kans maakten zij de 1-1. Dat was een kleine tik. Daarna waren we even nerveus. Na zo'n wedstrijd tegen Napoli, denk je: het zal toch niet?", aldus Van Dijk.

"We hebben het heel goed gedaan. Dit is een stap in de juiste richting. Hier kunnen we op voortborduren", besluit hij.