De Ligt ziet concurrent zo'n zes weken wegvallen met blessure bij Bayern

De Ligt ziet concurrent zo'n zes weken wegvallen met blessure bij Bayern

14-09-2022 13:30
32

Bayern München kan de komende weken niet beschikken over Lucas Hérnandez. De 26-jarige verdediger en concurrent van Matthijs de Ligt is geblesseerd geraakt in het Champions League-duel met FC Barcelona.

Hernández opende in die kraker nog de score door in de tweede helft een hoekschop van Joshua Kimmich binnen te koppen. De Fransman greep in de slotfase echter naar zijn hamstring. Onderzoek door de medische afdeling van Bayern heeft uitgewezen dat hij een spierscheuring heeft opgelopen, meldt de Duitse kampioen. Daardoor moet hij enkele weken toekijken.

Dat betekent dat De Ligt een belangrijke concurrent ziet wegvallen in de selectie van coach Julian Nagelsmann. De Nederlandse mandekker moest tegen Barça genoegen nemen met een plek op de bank. De komende tijd lijkt er meer speeltijd in het verschiet te liggen, al begon de ex-Ajacied de laatste twee Bundesliga-duels wel in de basis. BILD spreekt zelfs van een absentie van zes weken voor Hernández.

Benjamin Pavard, die zich liet vervangen door Noussair Mazraoui na een botsing, en Dayot Upamecano, die geraakt werd op zijn knie, kwamen met de schrik vrij. Beide Franse verdedigers hervatten in de komende dagen de training, stelt Der Rekordmeister.