Zeven spelersbattles: Feyenoord buigt op papier nipt voor PSV

18 september om 07:26
Laatste update: 16 september om 14:02

In speelronde zeven van de Eredivisie staat de eerste topper op het programma. PSV treft in eigen huis Feyenoord, dat na de 6-0 zege op Sturm Graz met veel vertrouwen afreist naar Eindhoven. VoetbalPrimeur legt de beoogde basisteams naast elkaar.

Walter Benítez - Justin Bijlow 1-1
Benítez begon in zijn eerste weken bij PSV voortvarend, maar inmiddels neemt de scepsis wat toe. Tegen onder meer FK Bodø/Glimt hield de Argentijn de Eindhovenaren op de been, al stond hij tegen Rangers FC en AS Monaco te schutteren. Bijlow, die bij Oranje tot de afvallers behoort, is bij Feyenoord al jarenlang de onbetwiste nummer één, maar ook hij moet zijn oude topvorm dit seizoen nog vinden. Om die reden eindigt deze battle onbeslist.

Jordan Teze – Gernot Trauner 1-2
Teze heeft een streepje voor op André Ramalho in het hart van de defensie bij PSV, maar legt het in deze battle af tegen Trauner. De Kale Kletser, het baken van rust achterin bij Feyenoord, is onmisbaar voor Arne Slot. Er bestaat geen twijfel over dat Trauner een van de beste aankopen van de Stadionclub is in de laatste jaren.

Armando Obispo – Dávid Hancko 2-3
Obispo heeft zijn strepen verdiend als vervanger van de langdurig geblesseerde Olivier Boscagli. Met zijn duelkracht vormt hij het slot op de deur in Eindhoven. Hancko schiet op zijn beurt uit de startblokken in Rotterdam-Zuid en speelde tegen Sturm Graz ijzersterk, al is het te voorbarig om de Slowaak deze strijd op basis van vier duels te laten winnen.

Ibrahim Sangaré – Quinten Timber 3-3
Twee controleurs, twee totaal verschillende types. Waar Sangaré de breker bij PSV is, fungeert Timber bij Feyenoord als box-to-box-middenvelder. Eerstgenoemde is niet te vervangen door Ruud van Nistelrooij, terwijl Timber zich nog voor een langere termijn moet bewijzen in Rotterdam-Zuid. Op basis daarvan wint Sangaré.

Joey Veerman – Orkun Kökcü 4-4
Een spannende strijd, links op het middenveld. De spelmakers van PSV en Feyenoord ontlopen elkaar weinig. Kökcü lukt het steeds vaker om zijn ploeg bij de hand te nemen, Veerman is in topduels nog wel eens onzichtbaar. Toch heeft de Volendammer aangetoond een van de beste middenvelders in de Eredivisie te zijn. Een keuze tussen deze twee spelers is niet te doen.

Xavi Simons - Javairô Dilrosun 5-5
Zowel Simons als Dilrosun is multi-inzetbaar. Beide dribbelaars spelen de laatste weken op tien en doen dat naar behoren. Zolang Sebastian Szymański geblesseerd is, lijkt Dilrosun op die positie een zekerheid. Qua rendement loopt Simons voor op de Feyenoorder, al wint het fysieke aspect van Dilrosun deze strijd op het middenveld. Daarom eindigt ook deze battle onbeslist.

Cody Gakpo – Patrik Walemark 6-5
Waar Slot nog geen vaste linksbuiten heeft gevonden, is het bij PSV zo klaar als een klontje dat Gakpo daar wekelijks speelt. Walemark is dan ook geen partij voor Gakpo, die enkel nog moet leren zich in grote, Europese wedstrijden te onderscheiden. Pas dan maakt hij écht aanspraak op een transfer naar een topclub.

Ben je het eens met deze verdeling? Discussieer mee in de comments!