Younes spreekt na vier jaar nog steeds goed Nederlands: 'Is een stukje respect'

Younes spreekt na vier jaar nog steeds goed Nederlands: 'Is een stukje respect'

15-09-2022 22:40
45

Amin Younes heeft het erg goed naar zijn zin bij FC Utrecht. Bas Dost was één van de mensen die de Duitser overtuigde om naar de Domstad te komen en de doelpuntenmaker blijkt niet gelogen te hebben.

Als Younes in gesprek gaat met het Algemeen Dagblad, spreekt de aanvaller nog altijd vloeiend Nederlands. Dat terwijl hij de afgelopen vier jaar hier niet voetbalde. "Het is een stukje respect naar de mensen in je nieuwe land", vindt Younes. "Als ik een brief krijg van de gemeente Utrecht, wil ik ook weten wat erin staat."

Wedden

Meer odds

Zoals bekend wist Bas Dost Younes te overtuigen van het project-Utrecht. De twee kennen elkaar nog van Eintracht Frankfurt en Younes ziet dat zijn maatje niet gelogen heeft. "Mijn eerste indrukken bevestigen dat. Het trainingscomplex, het stadion; de spelersgroep; het is allemaal geweldig."

Tot slot vertelt de kleine dribbelaar ook over zijn ervaringen met de Utrecht-fans. "Als Ajax-speler genoot ik altijd al van de entourage hier. Al die mensen achter je hebben staan, moet helemaal fantastisch zijn."