Slot heeft goed nieuws uit Feyenoord-ziekenboeg: 'Voor ons heel prettig'

Slot heeft goed nieuws uit Feyenoord-ziekenboeg: 'Voor ons heel prettig'

16-09-2022 15:16 Laatste update: 15:34
32

Lutsharel Geertruida mag vanaf aanstaande maandag weer volledige groepstrainingen meedoen, meldt Arne Slot in zijn persconferentie. De verdediger zal daardoor tegen NEC op 2 oktober weer inzetbaar zijn. Sebastian Szymanski is wel fit genoeg om met Feyenoord mee naar Eindhoven te reizen.

Geertruida was de laatste weken niet inzetbaar, omdat hij de ziekte van Pfeiffer had opgelopen. "De ziekte van Pfeiffer brengt met zich mee dat je een x-aantal weken geen fysiek contact mag hebben met je medespelers", vertelt Slot tegenover de aanwezige media bij Feyenoord. "Dat is omdat je een bepaalde dreiging kan meebrengen voor de gezondheid van andere spelers. Als je door die periode heen bent, en zo voelt hij zich, dan kan je gewoon weer aansluiten bij de groepstraining. Dat kan dus na aanstaande zondag."

Szymanski is wel op tijd fit voor de wedstrijd tegen PSV aankomende zondag. De Pool was ook korte tijd niet inzetbaar vanwege een blessure, maar hij heeft de groepstraining al wel hervat. Mocht de training van morgen niets uitwijzen, dan zal hij gewoon met de groep meereizen naar Eindhoven.

Na de wedstrijden van aankomend weekend breekt er een interlandperiode aan. Voor Feyenoord ideaal om Geertruida weer wat wedstrijdritme op te laten doen. "Voor ons is het heel prettig dat hij naar Jong Oranje gaat. Hopelijk gaat hij trainingen en wedstrijden meespelen, zodat we hem topfit terughebben na de interlandbreak. Fysiek is dat geen probleem voor hem, maar het gaat voornamelijk om het fysieke contact."