Zirkzee had veel aan Pellè in tijd bij Parma: 'Voelde als mijn grote broer'

Zirkzee had veel aan Pellè in tijd bij Parma: 'Voelde als mijn grote broer'

16-09-2022 18:47
21

Joshua Zirkzee verruilde deze zomer voor 8,5 miljoen euro Bayern München definitief in voor Bologna. Een nieuw Italiaans avontuur voor de spits uit Schiedam na zijn huurperiode bij Parma. Op die tijd kijkt Zirkzee met veel plezier terug.

"Bij Parma raakte ik geblesseerd, maar ik trainde wel regelmatig mee", vertelt Zirkzee in gesprek met ELF Voetbal. Vooral Graziano Pellè was in die tijd erg belangrijk voor de 21-jarige spits. "Ik heb bij Parma leren koppen, dankzij hem. Ik heb ook heel veel met hem gesproken over Italië. Hij heeft me in die periode echt goed geholpen, ook al was ik er maar kort. Het voelde daar echt als een grote familie en Pellè was mijn grote broer."

Wedden

Meer odds

In zijn tijd bij Bayern München was Robert Lewandowski degene van wie Zirkzee het meeste leerde. "Een echte professional is hij. Bij Bayern München was hij vaker wel dan niet in het krachthonk bezig. Als je het mij vraagt, is Lewandowski het ultieme voorbeeld van een complete spits. Voor hem maakt het niet uit of hij links, rechts of met het hoofd moet, die bal gaat hoe dan ook in het doel."

Naast Lewandowski, werkte Zirkzee bij Bayern München ook met Miroslav Klose. Ook de WK-topscorer aller tijden maakte veel indruk op de jonge Nederlander. "Hij was natuurlijk al wat ouder, maar dat zie je er echt niet aan af. Hij heeft nog steeds diezelfde intensiteit als hij vroeger had. Dat was precies wat ik nodig had in mijn ontwikkeling, een echte afmaker."