'Gorter niet bij Jong Oranje door opmerkelijke reden: 'Echt KNVB-onwaardig''

'Gorter niet bij Jong Oranje door opmerkelijke reden: 'Echt KNVB-onwaardig''

16-09-2022 19:56 Laatste update: 19:59
73

Jay Gorter is niet opgeroepen voor Jong Oranje vanwege een zeer opmerkelijke reden. De doelman van Ajax zou niet snel genoeg hebben gereageerd op WhatsApp-berichten van keeperstrainer Sierd van der Berg en is daarom uit de selectie gelaten. 

Ajax-watcher Mike Verweij vertelt dat in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De doelman zat tijdens het moment van de berichten in het ziekenhuis bij zijn moeder, die met nierproblemen kampt. "Het niet reageren op berichten is Gorter duur komen te staan. Sierd van den Berg vond relatie belangrijker dan prestatie. Hij vond ook dat Gorter ondanks de situatie van zijn moeder best op zijn appjes had kunnen reageren", zegt Verweij. 

Verweij is geschokt door het besluit van de KNVB. "Ik vind dit echt KNVB-onwaardig. Als je het hebt over het totale-mens principe, waar Louis van Gaal het altijd over heeft, en dan dit doet bij jonge spelers, ben je voor mij geen knip voor de neus waard." Ook Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de actie van Van der Berg. "Wat is er nou belangrijker dan een familie-relatie? Niets. Dat had die man (Van den Berg, red.) moeten weten. Ik heb trouwens nog nooit van hem gehoord, behalve dat hij altijd op de bank heeft gezeten", sneert de chef voetbal.