Ajax-revelatie Kudus: "Er diende zich een kans aan en ik ging ervoor"

18 september om 10:17
Laatste update: 18 september om 10:41

Ruim een jaar zat hij op de bank, maar inmiddels staat Mohammed Kudus volop in de spotlights. De Ajacied kwam na de wedstrijd tegen Liverpool van twee jaar geleden in een diep dal terecht. Kudus raakte niet alleen geblesseerd, maar verloor daarna ook zijn basisplaats.

Kudus was een van de revelaties in het elftal van Ajax. Daarna ging het bergafwaarts. "Toen ik twee jaar geleden tegen Liverpool speelde lag ik er al na zes minuten uit met een blessure. Ik heb nu de hele wedstrijd uitgespeeld en gescoord. Dat was een opluchting, door wat er twee jaar geleden is gebeurd. Je ziet hoe blij de mensen in Ghana zijn vanwege hoe ik speel. Het inspireert me om nog harder te werken en ze te zeggen dat zij het nog beter kunnen dan ik", zegt Kudus bij de NOS.

Inmiddels heeft Kudus weer de rol die hij voor zijn blessure had. Als valse nummer negen maakt hij indruk, maar het zag er in augustus niet naar uit dat hij zou blijven. Everton wilde Kudus graag hebben. "Er diende zich een kans aan en ik ging ervoor. Het is niet doorgegaan en dat hoofdstuk is nu afgesloten, nu ben ik hier."

"Ik weigerde niet echt te trainen. Ik heb met de trainer gesproken, we zijn ook maar mensen en er speelde van alles. Dus ik weigerde niet echt te trainen, maar ik zat met psychische dingen. Het was heel belangrijk om alles goed op een rijtje te krijgen. Daarna ben ik weer gaan trainen en werken."