El Ghazi: 'Nu kan ik mijn goals voor PSV maken, het is totaal niet gek'

18 september om 12:12

Voor Anwar El Ghazi voelt het niet vreemd dat hij nu bij PSV speelt. De 27-jarige aanvaller was in het verleden als speler van rivaal Ajax twee keer trefzeker tegen de Eindhovenaren, waarmee hij zondag in actie komt tegen Feyenoord.

El Ghazi brak door bij Ajax, maar toen PSV in augustus voor hem aanklopte hoefde hij niet lang na te denken. Het is voor de tweevoudig Oranje-international niet gek dat hij nu voor een andere titelkandidaat in de Eredivisie uitkomt. "Nee, om eerlijk te zijn niet", reageert hij bij de NOS. "Ik was superblij met de interesse van PSV. De manier van voetballen bevalt me erg. Ik heb goede gesprekken gehad. Het is een warme club, met leuke supporters. Dus nee, totaal niet."

"Het is alleen maar mooi dat ik mijn goals nu voor PSV kan maken", vervolgt El Ghazi. "Ik heb altijd het idee gehad om ooit terug te keren in Nederland. Nederland is gewoon mijn land. Hier ben ik geboren en getogen. Dat idee had ik wel om terug te komen, maar niet bij welke club."

De buitenspeler kende twee sterke seizoenen bij Ajax, maar daarna kwam de klad er een beetje in en vertrok hij naar Lille. "Ik had het hartstikke moeilijk in het buitenland. Er komt veel bij kijken als je op jonge leeftijd naar het buitenland gaat. Je gaat weg uit Nederland, waar je geboren en getogen bent. Weg van je familie, je komt in een andere cultuur terecht."

"Het ging redelijk bergafwaarts, maar daarna heb ik mij goed kunnen herpakken bij Aston Villa", stelt El Ghazi, die met The Villans promoveerde naar de Premier League. Ook in Birmingham stokte de opmars daarna echter. "Dat is iets waar ik aan moet werken. Ik wissel goede wedstrijden af met veel mindere momenten. Zo verloopt heel mijn carrière tot nu toe."