Spelersrapport: hoogste cijfers voor PSV, drie onvoldoendes bij Feyenoord

18 september om 16:30
Laatste update: 18 september om 17:10

PSV versloeg Feyenoord zondag in een enerverend voetbalgevecht. De Eindhovenaren waren lang de bovenliggende partij, maar stelden pas in de slotminuten de zege veilig: 4-3. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de 22 basisspelers in het Philips Stadion.

PSV
Walter Benítez – 5,5: De Argentijn moest in de boeiende topper twee keer vissen voor rust, maar die goals vielen moeilijk te keren. Echter had hij de 2-2 wél kunnen voorkomen als hij iets beter had uitverdedigd.

Jordan Teze – 6: Teze probeerde een paar keer mee op te komen, maar deed daar weinig mee. Rechtsback voelt toch nog niet helemaal als dé positie voor hem.

Jarred Branthwaite – 7,5: Hij is verdediger van beroep, maar met een bijzonder subtiel balletje maakte hij gelijk voor PSV. Een prima optreden van Branthwaite, die zich aandient als serieuze optie.

Armando Obispo – 6: Hij zag zijn ingreep zo voor de voeten van Danilo belanden, waardoor Feyenoord kort voor rust terugkwam in de wedstrijd. Een onrustige en onhandige actie van Obispo, die dat in de slotminuten goedmaakte met zijn goal.

Philipp Max – 5: Hij werd een beetje in de problemen gebracht door Obispo, maar liet zich de bal vervolgens wel erg makkelijk ontfutselen in aanloop naar de snelle openingstreffer.

Ibrahim Sangaré – 8: Hij begon slordig en was de bal een paar keer snel kwijt, maar hij had een belangrijke rol in aanloop naar de 2-1 en zat er daarna weer vaak goed tussen. Sangaré toonde vanmiddag vaker zijn plus- dan minpunten.

Guus Til – 6,5: Een bijzonder duel voor Til, die vorig jaar nog voor Feyenoord speelde. De schaduwspits oogde onrustig en worstelde met zijn vorm, maar meteen na rust was hij er als een duveltje uit een doosje.

Joey Veerman – 7,5: Hij liet zich even het kaas van het brood eten, maar toen PSV beter in de wedstrijd kwam begon ook Veerman weer te strooien met mooie balletjes. De Volendammer ontbreekt bij Oranje, maar liet zien dat een uitverkiezing niet had misstaan.

Ismael Saibari – 7: Saibari stak onder meer Teze een paar keer goed weg. De fysiek ijzersterke rechtsbuiten bleef uitstekend overeind in zijn eerste Eredivisie-topper. Sterker nog, hij was bij menig PSV-gevaar betrokken.

Xavi Simons – 7: Ondanks zijn geringe lengte is Simons bijzonder fel en schroomde hij ook de duels met de Feyenoord-verdedigers niet. Zijn talent kwam weer aan de oppervlakte, al vertolkte hij dit keer geen beslissende rol.

Cody Gakpo – 8,5: De Oranje-international en sterspeler van PSV kreeg wat ruimte en daar weet hij wel raad mee: na 25 minuten schoot hij PSV op voorsprong. Gakpo gaf ook drie assists, waardoor hij weer eens de grote man was bij de Eindhovenaren.

Feyenoord
Justin Bijlow – 5: Na een kwartier schatte Bijlow een situatie verkeerd in en leidde hij bijna de gelijkmaker in, die niet veel later alsnog viel. Bij de 2-1 was hij kansloos, maar bij de 3-2 timede de voor Oranje gepasseerde doelman weer verkeerd. Hij lijkt met een dipje te kampen.

Marcus Pedersen – 5: De Noorse rechtsback verkeerde de laatste weken in prima doen, maar in Eindhoven had hij het lastig. Pedersen verzuimde onder meer de voorzet van Gakpo eruit te halen, waardoor PSV op 3-2 kwam.

Gernot Trauner – 6,5: Trauner is een brok onverzettelijkheid achterin, al speelde Sangaré hem wel een keer door de benen. De Oostenrijker had weer de nodige intercepties, ondanks de vier tegengoals.

David Hancko – 7,5: Het klinkt gek als je vier goals om de oren krijgt, maar verdediger Hancko was weer één van de beste spelers aan Feyenoord-zijde. Hij haalde onder meer nog een bal voor de lijn weg.

Marcos López – 6: López probeert in aanvallend opzicht altijd zijn steentje bij te dragen, maar in verdedigend opzicht oogde hij kwetsbaar in zijn eerste serieuze test.

Quinten Timber – 6: Timber was aanvankelijk vaak de vrije man en begon goed, maar hij kreeg het steeds moeilijker. Het middenveld van Feyenoord werd een paar keer overvleugeld.

Javairo Dilrosun – 5,5: Dilrosun liet zich onder meer in aanloop naar de 2-1 de bal ontfutselen. Nu er iets minder tijd en ruimte was, had de gelegenheids nummer tien het een stuk moeilijker. Invaller Sebastian Szymanski deed het beter op die plek.

Orkun Kökcü – 7: Wat een schot van Kökcü, die Feyenoord eigenlijk uit het niets weer hoop gaf op een goed resultaat. Lang niet alles lukte bij de aanvoerder, maar hij werkte weer hard en de 3-3 maakte veel goed.

Alireza Jahanbakhsh – 5: Jahanbakhsh was tegen Sturm Graz verrassend de uitblinker bij Feyenoord, maar zondag kwam de Iraanse buitenspeler niet in het stuk voor. Het ontbrak de Rotterdammers aan dreiging vanaf de vleugels.

Danilo – 6: Feyenoord had in een fase voor rust nauwelijks iets te vertellen, maar na onrust in de PSV-defensie stond Danilo weer op de goede plek. De Braziliaan kwam verder niet veel in het stuk voor, ook omdat PSV lang tijd dominant was.

Oussama Idrissi – 6: Idrissi pikte net als donderdag zijn doelpuntje mee, maar verder kon de linksbuiten de goede lijn niet doortrekken. Hij stichtte weinig gevaar tegen PSV.