Becker belangrijk met goal en assist bij terugkeer van Baumgartl bij Union Berlin

18-09-2022 17:42 Laatste update: 17:50
8

FC Union Berlin heeft zondag de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg met 2-0 gewonnen. Door de overwinning neemt de club uit de Duitse hoofdstad de koppositie weer over. Timo Baumgartl maakte zijn rentree bij de thuisploeg en Sheraldo Becker was wederom belangrijk.

Bij Union Berlin mocht Baumgartl vanaf het begin van de wedstrijd meedoen. De verdediger speelde een half jaar geleden zijn laatste wedstrijd. Na dat duel werd bij hem een tumor in zijn teelbal geconstateerd, waardoor hij onder het mes moest. Na maandenlang herstellen keerde hij zondag terug in de basis. In de spits was er een plekje voor Becker vrij gemaakt. De Surinamer met een verleden in de Eredivisie maakte tot zondag zes doelpunten in de Bundesliga en voert daarmee de topscorerslijst aan.

In de eerste helft probeerde Union Berlin verschillende keren de score al te openen. De ploeg van trainer Urs Fischer kreeg veel kansen, maar van een goal was er in het eerste bedrijf nog geen sprake. Onder andere Becker was gevaarlijk voor de thuisploeg.

In de tweede helft kon Union Berlin wel scoren. Becker gaf de assist op zijn collega in de spits Jordan Siebatcheu. De Amerikaan kon koeltjes afronden en schoot daarmee zijn ploeg op voorsprong. In de 77e minuut mocht Becker zelf aanleggen voor zijn zevende doelpunt van het seizoen. Door de 2-0 overwinning op Wolfsburg is Union Berlin weer koploper in Duitsland. De club uit de Duitse hoofdstad staat twee punten voor op naaste belager Borussia Dortmund.