De Eredivisie-flops: dertien spelers, Ajax en Cambuur hofleveranciers

19 september om 11:00

Het weekend is voorbij, speelronde zes zit erop en dus het weer tijd voor onze wekelijkse lijst met Eredivisie-flops. Ajax en SC Cambuur gingen onderuit, leveren elk drie spelers en zijn daarmee hofleverancier.

Igor Paixão (Feyenoord)
Paixão moet nog wennen aan het voetbal in Nederland, zullen we maar zeggen. De Braziliaan viel ronduit dramatisch in tegen PSV en maakte Feyenoord absoluut niet beter.

Johan Bakayoko (PSV)
Ook bij PSV was een invaller de dissonant: Bakayoko viel in voor Xavi Simons en de momenten dat hij in beeld kwam en iets goed met de bal deed, waren zeer schaars.

Calvin Bassey (Ajax)
Bassey beleefde een wedstrijd om snel te vergeten. Opbouwend was het magertjes wat de verdediger liet zien, terwijl hij ook verdedigend steken liet vallen. Ook bij de winnende goal van Jens Odgaard.

Mike te Wierik (FC Groningen)
Misschien was het geen strafschop, maar Te Wierik mag natuurlijk nooit zo'n tackle maken. Daarmee gaf hij tegenstander Tobias Lauritsen de kans om te vallen en scheidsrechter Danny Makkelie aanleiding om te fluiten.

Mohammed Kudus (Ajax)
Alfred Schreuder houdt vooralsnog vast aan Kudus in de punt van de aanval, maar het verloren uitduel met AZ zou de TRAINER weleens op andere gedachten kunnen brengen. Kudus scoorde weliswaar, maar bakte er na zijn goal niets meer van.

Philipp Max (PSV)
De Max die in zijn eerste seizoen over de linkerkant denderde bij PSV, is niet meer. Tegen Feyenoord liet hij zich wel weer heel makkelijk de bal ontfutselen, waardoor Oussama Idrissi kon scoren.

Mees Hoedemakers (SC Cambuur)
Door zijn spijkerharde overtreding op RKC-aanvaller Julen Lobete kwam Cambuur al na acht minuten met tien man te staan. Daarmee dupeerde hij zijn ploeg nogal.

Alex Bangura (SC Cambuur)
Net als Hoedemakers en trainer Henk de Jong kreeg Bangura al voor rust een rode kaart. Dat was niet meer dan terecht, ook al beoordeelde de warrige leidsman Sander van der Eijk het in eerste instantie anders.

Devyne Rensch (Ajax)
De gelijkmaker van AZ werd voorafgegaan door een fout van Rensch, die een pass van Jordy Clasie wilde onderscheppen door een onnodige sliding te maken. Dat ging mis en Mees de Wit profiteerde.

Ricardo Pepi (FC Groningen)
Het enige doelpunt voor je team maken en toch bij de flops staan: Pepi kon voetballend amper meekomen en zal op deze manier heel veel moeten scoren om onomstreden te zijn.

Mats Seuntjens (Fortuna Sittard)
Het is duidelijk te zien dat Seuntjens niet lekker in zijn vel zit. Hij keerde onder de nieuwe trainer Julio Velázquez terug in de basiself, maar pakte een rode kaart. Zijn tweede geel kwam voort uit blinde frustratie.

Marco Tol (SC Cambuur)
Vrijwel alle eigen goals zijn knullig, maar die van Tol tegen RKC spant in elk geval dit weekend de kroon. De verdediger maaide langs de bal op en zag het leder via zijn standbeen in het doel ploffen.

Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord)
Jahanbakhsh was tegen Sturm Graz verrassend de uitblinker bij Feyenoord, maar zondag kwam de Iraniër niet in het stuk voor. De Rotterdammers werden daardoor niet dreigend vanaf de rechterkant. Ook rechtsback Marcus Pedersen deed weinig goed.