Kritiek op Letsch wakkert aan: 'Dit is niet genoeg voor Vitesse'

19 september om 08:04
Laatste update: 19 september om 10:29

Thomas Letsch krijgt meer en meer kritiek na de dramatische seizoensstart van Vitesse, stelt de Gelderlander vast. De Arnhemmers staan op plek veertien in de Eredivisie en ook zaterdag werd er in eigen huis niet gewonnen van FC Volendam. Letsch heeft veel krediet bij de club, maar ook dat begint langzaamaan op te raken.

'De resultaten in combinatie met het krakkemikkige voetbal doen de alarmbellen rinkelen in Arnhem', benadrukt de regionale krant, die ziet dat er geen sprake is van enig positiespel. 'Vitesse is een Ren-Je-Rot-show.' "Dit is niet genoeg voor Vitesse, dat is duidelijk", reageert de Duitse trainer in de Gelderlander. "Na de transferperiode hebben we nu een keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en een keer verloren. Dat is natuurlijk niet goed, maar ook niet catastrofaal.”

Letsch wijst ook op de verzachtende omstandigheden. Door de overnameperikelen was de selectie van Vitesse pas laat op orde. De rol van nieuwe aanwinst Kacper Kozlowski was wat dat betreft tekenend. De Pool ging in de fout tegen FC Volendam, maar leidde ook de goal van de Arnhemmers in. "Die twee momenten vertellen ons verhaal. Er is talent en klasse, maar we hebben ook wisselvalligheid en fouten."

Vitesse speelde zaterdag de Airborne-wedstrijd, de jaarlijkse herdenkingswedstrijd voor de slag om Arnhem in 1944. Achttien veteranen namen plaats op de tribune van het Gelredome.