Hatzidiakos ruziet met Berghuis: 'Wilde hem een hand geven maar hij wilde niet'

19 september 2022 om 08:48
Laatste update: 19 september 2022 om 10:40

Pantelis Hatzidiakos won zondag met 2-1 van Ajax met zijn ploeg AZ. Na de wedstrijd kreeg de Griek het nog even aan de stok met Steven Berghuis. Volgens Hatzidiakos kwam dat mede door een harde schop die hij anderhalf jaar geleden van de Ajacied ontving.

"Ik had wel een berichtje van hem verwacht over dat voorval", vertelt Hatzidiakos aan De Telegraaf. De Griekse mandekker moest maandenlang toekijken na een trap van de toenmalige speler van Feyenoord. "Dat bericht heb ik nooit gekregen en dat was voor mij toen heel pijnlijk. Maar goed, na de wedstrijd dacht ik: ik heb nu op een sportieve manier revanche genomen. Voor mij is het nu zand erover. Ik wilde hem na de wedstrijd een hand geven, maar daar dacht hij blijkbaar anders over. Het is een bepaalde persoonlijkheid die hij heeft."

Hatzidiakos hoopte afgelopen zomer op een transfer. Onder andere meerdere Italiaanse clubs waren geïnteresseerd in de verdediger, maar van een vertrek kwam het niet. "Ik hoopte zeker op een mooie overstap, maar die kwam niet. Het is wat het is." Bologna en Lecce waren allebei bijna rond met de verdediger, maar allebei de deals ketsten uiteindelijk toch nog af.

Hatzidiakos richt zich daarom volledig op AZ, maar hij durft nog niet te zeggen of de Alkmaarders nu een titelkandidaat zijn. De ploeg van Pascal Jansen staat slechts één puntje achter koplopers PSV en Ajax. "We hebben een hele goede selectie met goede wissels, er komen nog jongens terug en dat is goed voor de concurrentie. Maar die vraag kun je beter in april nog een keer stellen."