Nagelsmann met zuur gezicht aan tafel bij Oktoberfest: 'Interesseert me niet'

19 september om 11:04

Julian Nagelsmann vindt het maar niks dat hij met zijn selectie naar het Oktoberfest moet in München. De selectie verscheen zondag net als elk jaar op het Duitse feest in de stad, maar na het verlies van zaterdag tegen FC Augsburg heeft het bezoeken voor de Duitse trainer erg weinig zin.

"Als het team besluit om te gaan, dan ga ik met ze mee", vertelt Nagelsmann over het bezoek aan het Oktoberfest tegen TZ. "Maar voor mijzelf heeft het op dit moment niet zoveel zin. Ik zal dat ook tegen de club vertellen. Ik weet niet wat voor contractuele verplichtingen hieraan vasthangen, maar ik heb er nu gewoon geen zin in." Nagelsmann verloor zaterdag met Bayern München met 1-0 van FC Augsburg. Der Rekordmeister is op dit moment terug te vinden om de vijfde plaats in de Bundesliga.

Ook sportief directeur Hasan Salihamidzic is niet in de stemming om naar het Oktoberfest te gaan. Het bezoek van de selectie van Bayern München aan het jaarlijkse feest is een van de belangrijkste marketingactiviteiten voor de club, maar daar heeft de bestuurder nu een broertje dood aan. "Het interesseert me gewoon echt niet, dat zeg ik eerlijk. Na drie punten uit vier wedstrijden denk ik niet dat ik het heel erg naar mijn zin ga hebben daar."

Na een teleurstellende reeks wedstrijden voor Bayern München, staat de positie van Nagelsmann ook ter discussie. Voor Salihamidzic is een vertrek van de trainer nu nog niet aan de orde. "We moeten de volgende wedstrijd echt winnen. Niet alleen Julian, maar allemaal staan we onder druk. We moeten een stuk gretiger en gedisciplineerder zijn."