El Ahmadi keert na vier jaar terug op het oude nest bij Feyenoord

El Ahmadi keert na vier jaar terug op het oude nest bij Feyenoord

19-09-2022 19:10
25

Karim El Ahmadi keert terug bij Feyenoord. De onlangs gestopte middenvelder gaat stage lopen bij de Stadionclub en met jeugdtrainers meelopen, om te kijken of het trainersvak voor hem is weggelegd.

In januari van dit jaar vertrok El Ahmadi bij Al-Ittihad uit Saoedie-Arabië. Sindsdien is hij profvoetballer af en was hij al te zien in diverse praatprogramma's. Tijdens Feyenoord-Sturm Graz (6-0) sprak El Ahmadi Rini Coolen, hoofd jeugdopleiding in Rotterdam-Zuid. "Ik wil binnenkort gaan meelopen bij de jeugd van Feyenoord. Kijken hoe de trainers het doen en of ik het leuk ga vinden om het zelf ook te gaan doen", vertelt hij bij FC Rijnmond.

Het staat nog niet vast dat El Ahmadi het trainersvak in wil. Ook het begeleiden van voetballers ligt mogelijk voor hem in het verschiet. "Dat lijkt me ook heel leuk. Om ze te begeleiden in hoe ze moeten leven, vertellen wat je zelf heb meegemaakt. Financiële ondersteuning is ook belangrijk, iets wat veel voetballers vergeten. Je ziet dat ze na hun carrière vaak geen geld meer hebben. Daar kan ik met een speler vaak over praten."

El Ahmadi speelde gedurende twee termijnen voor Feyenoord: tussen 2008 en 2011 en tussen 2014 en 2018. Met de Rotterdammers won de voormalig middenvelder eenmaal de landstitel, twee keer de KNVB Beker en een keer de Johan Cruijff Schaal.